°C
zaterdag 13 juli 2024

Tony Whelan winnaar foto-opdracht Frans Out-galerij

Hillegom – Stichting Vrienden van Oud Hillegom ontving in totaal 19 inzendingen voor de foto-opdracht ‘Mijn favoriete Hillegomse herfstweer’. Tony Whelan is de trotse winnaar van deze opdracht voor de digitale Frans Out-galerij op de website van de vrijwilligersorganisatie. De prijs die te winnen is bij de foto-opdrachten voor deze galerij is een uitvergroting van de winnende foto in een fraaie lijst die speciaal voor die foto wordt samengesteld, en natuurlijk de eeuwige lokale roem.

In de sfeervolle Holkamer van het historische onderkomen van de Vrienden ontving Tony onlangs zijn prijs uit handen van Vrienden- bestuurslid Jacolien van der Valk. Tony is ervaringsdeskundige als winnaar van de foto-opdrachten van de Vrienden van Oud Hillegom, want hij gaat al voor de vierde keer met de prijs naar huis. De fotograaf is iedere dag wel ergens in Hillegom te vinden om mooie gebeurtenissen of plekjes op de gevoelige plaat vast te leggen. De naam van zijn sociale pagina’s Somewhere in Hillegom is dan ook heel passend.

De winnende foto heeft Tony genomen van de Veenenburgerlaan bij zonsondergang. Er was bij de jurering nog even verwarring of de foto nu ’s morgens of ’s avonds was genomen. Tony legde het uit: hij nam de foto achter het bedrijf van C.S. Weijers, richting de Veenenburgerlaan, aan het einde van zijn werkdag bij de bloembollengroothandel. Na een paar keer afdrukken kwam er een fietser aanrijden en drukte Tony nogmaals af. Dat werd de winnende foto. De nieuwe foto-opdracht voor de Frans Out-galerij is “Bijzondere Hillegomse objecten” en foto’s kunnen naar frans.out.galerij@gmail.com worden gestuurd. Lees meer over onze activiteiten en evenementen op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: