°C
dinsdag 23 juli 2024

Marry Vledder erelid Buurtvereniging ‘de Buurt’

Hillegom – Erelid word je niet zomaar. Je moet er iets bijzonders voor hebben gedaan vindt het bestuur van buurtvereniging ‘de Buurt’. Daarom hebben ze Marry Vledder op 2 april tot erelid benoemd. Tijdens een voorjaarsborrel werd Marry in het zonnetje gezet in aanwezigheid van ongeveer 40 buurtgenoten. Leden van de buurtvereniging zijn (ex- en toekomstige) bewoners van de 2e Loosterweg, Parallelweg, Spoorlaan, Piet van Damlaan, Vredelaan en Vrijheidslaan in Hillegom.

Marry heeft enorm veel voor de buurt gedaan. Ze is begonnen als vrijwilliger bij diverse activiteiten. Daarna heeft ze zich aangemeld bij het bestuur. Na een aantal jaren in het bestuur heeft ze zich weer afgemeld en werd weer vrijwilliger. Een paar jaar later kwam ze toch weer terug in het bestuur. Vanwege haar leeftijd heeft ze het bestuur opnieuw vaarwel gezegd en is nog een aantal jaren als vrijwilliger actief geweest.

Als vrijwilliger en bestuurslid verzorgde ze vaak de boodschappen. De paaseitjes, pepernoten, cadeautjes, kaarten en bloemen voor zieke buurtgenoten of juist nieuwe buurtgenoten werden door haar ingekocht. Knutselen is minder haar ding, maar met het maken van de kerstkaarten deed ze toch graag mee. Misschien wel vanwege de gezelligheid om dat met elkaar te doen. Ze stond ook los van de buurtvereniging altijd voor iedereen klaar. Ze genoot als de kinderen uit de buurt (natuurlijk vroeger ook haar eigen kinderen) het naar hun zin hadden met buitenspelen.

Een bijzondere anekdote is wel toen er een schaatsbaan op het ijs van de Parallelsloot was gemaakt. Marry had een grote pan erwtensoep gemaakt. Heerlijk..!!! Helaas heeft niemand ervan kunnen genieten. Nog voor het eerste kopje gegeten kon worden lag alle soep op het ijs. Marry kon er niets aan doen, maar waarschijnlijk heeft ze het zichzelf nog altijd niet vergeven…

Naast haar activiteiten in de buurt is ze een actieve dame die vooral begaan is met haar medemens. Inmiddels heeft ze de buurt als woonplek verlaten, maar zien we haar nog regelmatig langslopen en houdt ze ook nog steeds veel contact met haar oude buren. Afscheid nemen als bewoner van de buurt vond ze in eerste instantie niet makkelijk. Logisch als je er meer dan 53 jaar hebt gewoond. Het huidige bestuur is blij dat ze ook op haar nieuwe plek met veel plezier woont en dat Marry nog steeds vaak komt buurten.

Misschien is dat al heel binnenkort bij de komende activiteiten van het maken van het bloemenmozaïek van 13 tot en met 15 april en het paaseieren zoeken op 16 april. Meer informatie: www.debuurt.nu

Aankomende evenementen

Lees ook: