°C
zondag 14 juli 2024

Bram van Hemmen voor 10 uur waarnemend burgemeester Hillegom

Hillegom – Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt Bram van Hemmen tot 30 maart 23.59 uur waarnemend burgemeester van de gemeente Hillegom.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt per 30 maart 2022 14.00 uur tot 30 maart 2022 23.59 uur Bram van Hemmen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hillegom

De kroonbenoemde burgemeester van Hillegom, Arie van Erk, is wegens persoonlijke omstandigheden niet in de gelegenheid om vanavond de nieuw gekozen raadsleden te beëdigen en de vergadering te leiden. Om te voldoen aan de wettelijke termijnen die hiervoor gelden heeft de commissaris in overleg met de betrokkenen besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen. De beëdiging van Bram van Hemmen vond vanmiddag plaats in het provinciehuis. Zijn benoeming loopt om middernacht af.

Van Hemmen is een ervaren burgemeester. Hij legde onlangs zijn functie neer als burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard (2020 – 2022). Eerder was hij ook burgemeester in Sliedrecht (2012 – 2020).

Deze constructie en oplossing rondom een constituerende raadsvergadering is niet uniek. In 2018 werd in Stadskanaal ook voor korte tijd een waarnemend burgemeester aangesteld om nieuwe raadsleden te beëdigen.

Tekst: Gemeente Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: