°C
zaterdag 13 juli 2024

Nieuwe stap voor vervanging 36 rijwoningen en bouw extra woningen

Hillegom – Op 22 maart heeft het college van B&W van Hillegom besloten om het bestemmingsplan Goed Wonen fase 2 aan te bieden aan de gemeenteraad voor vaststelling. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor nieuwbouwwoningen in het gebied tussen de Meerstraat, Emmastraat, Hofstraat en Julianastraat.

62 woningen
Het gaat om twee blokken van 20 sociale huurappartementen per blok, één blok van 17 vrije sector koopappartementen en 5 nieuwe vrije sector koopwoningen. Deze komen aan de Julianastraat ter hoogte van het huidige parkeerterreintje. In totaal gaat het om 62 woningen ter vervanging van de bestaande 36 rijwoningen.

Plan ongewijzigd
Voorafgaand aan het plan voor de woningen heeft het ontwerpbestemmingsplan ter visie gelegen, zodat inwoners konden reageren met vragen of opmerkingen. Dit kon van 27 oktober tot en met 7 december 2021. Als gevolg hiervan bleek het niet nodig om het plan aan te passen.

Wonen in een mooie omgeving
Een gemeente waar het fijn wonen is. Dat wil Hillegom zijn voor haar inwoners. Het college van B&W streeft naar verschillende soorten woningen in het dorp: koop of huur, klein of groot, geschikt voor starters, senioren of arbeidsmigranten. Die huizen komen zoveel mogelijk in de dorpskern, want als inwoners en gemeente zijn we trots op de bollengronden. Bij de bouw kijkt de gemeente goed naar duurzaamheid. Zo blijft er oog voor de toekomst met een mooie en veilige omgeving met veel groen.

Planning
Naar verwachting neemt de gemeenteraad 28 april het definitieve besluit over het vaststellen van het bestemmingsplan. Hierna kan de volgende stap gezet worden in de richting van de nodige uitbreiding en vernieuwing van sociale huurwoningen in Hillegom.

Tekst: Gemeente Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: