°C
zondag 14 juli 2024

20 organisaties tekenen voor Positieve Gezondheid in Zuid-Holland Noord

Hillegom – Twintig zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijsinstellingen willen dat Zuid-Holland Noord in 2030 een van de meest Positief Gezonde regio’s van Nederland is. Als veelal nieuwe partners van de Alliantie Positieve Gezondheid hebben zij een handtekening gezet om hun ondersteuning te bekrachtigen.

De Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord vormt een beweging met een brede blik op gezondheid. Dit vanuit het gedachtegoed Positieve Gezondheid, waarbij het accent niet ligt op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Van zeven naar twintig partners
Steeds meer organisaties onderschrijven het streven van de Alliantie om te werken aan vitale en veerkrachtige inwoners en toekomstbestendige zorg en ondersteuning. Waar de Alliantie bij de start in december 2020 zeven partners telde, scharen nu twintig organisaties zich achter het doel om in 2030 een van de meest Positief Gezonde regio’s van Nederland te zijn. Tijdens een digitale bijeenkomst op 22 maart kwamen bestuurders van deze zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijsinstellingen samen met een ondertekende ‘pledge’, een belofte om de doelen van de Alliantie te ondersteunen.

Alliantie Positieve Gezondheid
De Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord wil er voor zorgen dat inwoners, organisaties en hun medewerkers het gedachtegoed van Positieve Gezondheid verder in de praktijk kunnen brengen. Dit doet de Alliantie door te inspireren, door kennis en ervaringen te delen en door partners te faciliteren en ondersteunen. Dit gebeurt onder meer via Leerateliers, waarvan op 22 maart de vierde editie plaatsvond.

“Onze ambitie is dat inwoners in de regio Zuid-Holland Noord in 2030 ervaren dat beroepskrachten, beleidsmakers en bestuurders denken en doen vanuit een brede blik op gezondheid”, aldus de programmamanagers Eva van Steenbergen namens Reos en Ellen van Steekelenburg namens GGD Hollands Midden. “Zodat de inwoners regie over hun eigen leven en initiatieven in hun wijk kunnen nemen.”

Machteld Huber: ‘Maak het waar’
Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed Positieve Gezondheid en oprichter van het Institute for Positive Health (iPH), besprak tijdens de bijeenkomst de impact die je kunt maken met Positieve Gezondheid. “Ik ervaar een enorme wil onder jullie om hiermee aan de slag te gaan. Daar krijg ik ook veel energie van. Van harte gefeliciteerd met de grote stap die jullie vandaag zetten en de beweging die jullie veroorzaken. Maak het waar.”

Partners van de Alliantie
De partners van de Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord per 22 maart 2022 zijn: Activite, DSV l verzorgd leven, gemeente Kaag en Braassem, gemeente Zoeterwoude, Hecht GGD Hollands Midden, Hogeschool Leiden, Kwadraad, LUMC PHEG, Marente, Ouderenberaad Zorg & Welzijn Zuid-Holland Noord, Participe, Radius, Reos, Rijncoepel, Welzijn Teylingen, WelzijnsKompas, Welzijnskwartier, Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden, WSV Support en Zorg en Zekerheid.

Aankomende evenementen

Lees ook: