°C
woensdag 24 juli 2024

Geslaagde gezellige open dag Plein28

Hillegom – Bezoekers beleefden zaterdagochtend 26 maart tijdens ‘Beleef en doe mee!’ de sfeer en mogelijkheden van Plein28, het leer- en ontmoetingscentrum in Hillegom: activiteiten om aan mee te doen, een huiselijke setting voor een kopje koffie en een praatje en creatieve ruimtes die perspectieven bieden. Medewerkers en vrijwilligers van Plein28 waren zeer tevreden. “Het was een leuke ochtend, met bekende gezichten maar ook zeker nieuwe bezoekers. De diverse activiteiten, de weggeefmarkt, de heerlijke hapjes en de mensen zorgden voor een geslaagde open dag.”

Meedoen
In Plein28 zijn verschillende ruimtes die op deze ochtend allemaal met elkaar verbonden waren. Bij het Naaiatelier kon je bijvoorbeeld een rits in je jas laten zetten en kreeg je meteen wat tips mee. Vrijwilliger Doreth van Samen Creatief liet zien wat voor leuke en moderne dingen je kunt maken met papier, verf en servetten. In het Natuuratelier maakten de deelnemers een heus kunstwerkje met bladeren, papier en verf.

Samenwerken
Niet alleen de bezoekers waren verrast over Plein28, ook de vrijwilligers en organisaties hebben kennisgemaakt met de diversiteit van Plein28. Maaike Peeters, programmacoördinator van Plein28: “Het ontmoetingscentrum biedt ruimte voor creatieve, sociale en actieve activiteiten, de meeste staan wekelijks op de agenda. Op deze ochtend kwamen de vrijwilligers en organisaties een keer samen en dat was mooi om te zien hoe ze integreerden en verbinding zochten. Zo vertelde vrijwilliger Marga van het Natuuratelier dat De Sterke Vrouwengroep haar heeft gevraagd een workshop te geven aan de deelnemers van De Sterke Vrouwengroep.”

Open inloop
Plein28 heeft elke werkdag van 10.00 tot 12.00 en op dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 een open inloop. De sfeer proeven, even een praatje maken tijdens een kopje koffie, of een idee inbrengen voor een activiteit. De deur staat open. Op www.plein28.nl staat een actueel overzicht van alle activiteiten bij Plein28.

Aankomende evenementen

Lees ook: