°C
woensdag 24 juli 2024

Kom tuintegels ruilen voor gratis plantjes!

Hillegom – In het weekend van 1 en 2 april 2022 wordt in de Duin- en Bollenstreek weer de jaarlijkse actie ‘Tegels eruit, planten erin’ georganiseerd. Op deze dagen kun je de tegels uit je eigen tuin inruilen voor gratis plantjes bij de aangesloten tuincentra.

We merken inmiddels allemaal wel de gevolgen van het veranderende klimaat; hevige regenbuien, periodes van droogte en ook de afname van biodiversiteit heeft grote gevolgen. Maar jij kunt er iets aan doen! Door te beginnen in je eigen tuin, want alle beetjes helpen. Tegels eruit, planten erin! Minder steen en meer groen is hard nodig. Zo kan het water makkelijker wegstromen bij hevige regenbuien, geeft het verkoeling tijdens extreme hitte en het is ook van belang voor de biodiversiteit.

In onze tuinen valt een hoop winst te behalen, aangezien in onze regio meer dan 70% van de tuinen uit steen bestaat. Onder het motto ‘Alle Tuinen Groen in de Duin- en Bollenstreek’ gaan we samen aan de slag om onze tuinen te vergroenen. Dus, tegels eruit en planten erin!

Gratis plantjes
Doe mee en haal minimaal twee tegels uit je tuin om meer ruimte voor groen te creëren. Neem deze tegels (maximaal 10 stuks per huishouden) op 1 of 2 april mee naar een van de aangesloten tuincentra en ontvang in ruil daarvoor gratis tuinplanten. Deze actie is geldig voor alle inwoners van de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zolang de voorraad strekt, dus OP=OP. Tijdens openingstijden kun je bij een van de volgende tuincentra terecht:
● Tuincentrum de Uiver – Rijnstraat 141 in Katwijk
● Tuincentrum de Mooij – Noordwijkerweg 36 in Rijnsburg
● Florajoy – Tulpenstraat 80 in Rijnsburg
● De Mooij bloemen – Rooversbroekdijk 109 in Lisse ● Tuinextra – Van Berckelweg 51 in Noordwijk
● Tuincentrum De Oosteinde – Zandlaan 22 in Hillegom

Alle Tuinen Groen
Komende maanden zullen de Duin- en Bollenstreek gemeenten in samenwerking met De Groene Uitdaging weer veel aandacht besteden aan het vergroenen van onze tuinen. Voor inspiratie, tips en andere acties om je te helpen ook jouw tuin nog groener te maken, kun je terecht op de actiepagina www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen. Bezoek bijvoorbeeld ook op 9 april het GroenDoenPlein in Sassenheim of vraag hulp aan de tuinambassadeurs. En, vergeet je tegels natuurlijk niet aan te melden voor het NK Tegelwippen op nk-tegelwippen.nl en wie weet gaat jullie gemeente er met de Gouden Tegel vandoor.

Aankomende evenementen

Lees ook: