°C
zondag 14 juli 2024

Proeven en ervaren bij vrijwilligersorganisaties

Hillegom – Na twee jaar van beperkingen is het voor vrijwilligersorganisaties weer mogelijk om echt aan de slag te gaan. Daarom willen WelzijnsKompas en Welzijn Teylingen samen met een aantal vrijwilligersorganisaties uit Hillegom, Lisse en Teylingen dit jaar feestelijk van start gaan met een vrijwilligersproeverij in de week van maandag 11 t/m donderdag 14 april.

Vrijwilligersorganisaties openen hun deuren om een kijkje achter de schermen te nemen en de sfeer te proeven binnen deze organisaties. En dus om zo meteen te kunnen ervaren of er een goede match is tussen organisatie en vrijwilliger.

De vrijwilligersproeverij start op maandag 11 april van 14.00 – 16.30 uur met een interactieve vrijwilligersmarkt in de bibliotheek Lisse. Naast informatie over vrijwilligerswerk en kennismaken met vrijwilligersorganisaties kun je ook ontdekken wat jouw talent is en waar jij blij van wordt. Om 15.00 uur kunnen inwoners samen met de organisaties in gesprek gaan over een aantal onderwerpen. Iedereen die interesse heeft, inwoner, professional, ervaringsdeskundige of organisatie, is van harte welkom om het gesprek aan te gaan.

Daarnaast zijn er verschillende andere activiteiten te doen. Op dinsdag 12 april is er bijvoorbeeld een vrijwilligersmarkt in Plein28 in Hillegom. Deze vrijwilligersproeverij staat ook in het teken van inclusieve vrijwilligersplekken. Waarbij de welzijnsorganisaties aandacht vragen voor meer plekken bij (vrijwilligers)organisaties voor inwoners met psychosociale klachten, een fysieke beperking of mensen die wat meer moeite hebben met de taal. De vrijwilligersorganisaties die meedoen aan deze proeverij staan hiervoor open.

(Vrijwilligers)organisaties die graag meer willen weten over inclusieve vrijwilligersplekken kunnen bij WelzijnsKompas en Welzijn Teylingen terecht. Dit jaar gaan zij in de verschillende dorpen verschillende zogenoemde vrijwilligersexpedities houden. Waarbij zij aan de hand van een thema met inwoners en vrijwilligersorganisaties in gesprek willen gaan. Om zo van elkaar te leren, te ontdekken wat nodig is voor inwoners en organisaties en hoe zij elkaar hierin kunnen vinden.

Wil jij als organisatie of vrijwilligersorganisatie ook graag op de vrijwilligersmarkt aanwezig zijn of je deuren een ochtend of middag openen in deze week? Neem dan contact op met Carmen van Wort van WelzijnsKompas via c.vanwort@welzijnskompas.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: