Expositie HillegomRondom geopend

1 min leestijd

Hillegom – De 1150 foto’s van het project HillegomRondom zijn nu allemaal op een plek te zien. Afgelopen zaterdag opende wethouder Karin Hoekstra de tentoonstelling. In voormalige pand van Schoonderbeek zijn nu alle foto’s te zien.

Bij het project HillegomRondom hebben 20 fotografen iedere week in totaal 23 locaties gefotografeerd. Wat resulteert tot een prachtige collectie aan foto’s. ‘Ieder fotograaf heeft een duidelijke eigen stijl en kijkt naar totaal andere dingen’, laat een van de initiatiefnemers Corine Zijerveld weten. Samen met Remco Out heeft zijn dit project opgezet. Op 16 december 2020 kwam het idee en twee weken later begonnen 20 fotografen aan deze mooie uitdaging.

26 maart geopend
De tentoonstelling is ook nog 26 maart geopend voor alle ge├»nteresseerden. Dat is voorlopig de laatste keer dat alle foto’s vergroot bij elkaar hangen. Op 23 maart komt er ook een boek uit en het eerste exemplaar zal aan Jan Six worden overhandigd. Dit is op 23 maart om 20.00 uur, daarvoor is de expositie ook nog een halfuur geopend.

Buitenexpositie
Om alle bijzondere locaties nog meer in het zonnetje te zetten, wordt er gewerkt aan een buitenexpositie. Op elke gefotografeerd locatie zal een bord verschijnen met daarop de mooiste foto’s. Verwacht wordt dat de eerste borden eind april geplaatst gaan worden.

Foto’s: Tonny de Rooij