°C
zondag 14 juli 2024

Boomfeestdag verplaatst naar november

Hillegom – De periode van half december tot half maart is de beste tijd om bomen te planten. Jaarlijks wordt deze plantperiode afgesloten met de boomfeestdag, waarbij kinderen van de basisschool in hun eigen leefomgeving bomen planten. Dit jaar heeft de Stichting Nationale Boomfeestdag (in verband met de onzekerheden over de coronapandemie) al vroegtijdig besloten om de boomfeestdag te verplaatsen naar november dit jaar.

De al bestelde bomen worden wel geplant om goed te kunnen groeien. Bomen zijn belangrijk en hoe meer verschillende bomen (diversiteit), hoe beter! Gemeente Hillegom plant veel inheemse bomen (bomen die hier van nature voorkomen). Deze bomen bieden voedsel en nestgelegeheid voor vogels en insecten. Ook plant de gemeente klimaatbomen. Deze bomen kunnen goed tegen de veranderende klimaatomstandigheden: zogenaamde ‘toekomstbomen’.

Ondertitel bij foto: Op dinsdag 8 maart heeft wethouder Anne de Jong hierbij een handje geholpen. Aan de Singel in Hillegom heeft hij met medewerkers van De Meerlanden een nieuwe boom geplant.

Aankomende evenementen

Lees ook: