°C
dinsdag 23 juli 2024

Hillegom vangt Oekraïense vluchtelingen op

Op zaterdag 12 maart komen er ongeveer 60 vluchtelingen aan in Hillegom. Volgende week volgen er nog 60, totaal 120. Zij worden opgevangen in kleine units voor 4 personen. Vanuit deze eerste noodopvang gaan de vluchtelingen in de loop van de tijd, maar uiterlijk vóór 1 mei, naar gastgezinnen of een meer permanente plek in Hillegom of ook bijvoorbeeld in Lisse of Teylingen.

Bij de Kerkgemeenschap Open Hof hebben zich inmiddels 32 gastgezinnen aangemeld en ongeveer 80 vrijwilligers die hand- en spandiensten kunnen doen.

Burgemeester Arie van Erk: “We voelen als gemeente de urgentie om mensen te helpen en er naar te handelen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen klaar staan. Het is bijzonder fijn om dit samen te doen. Ik hoop van harte dat de mensen uit Oekraïne hier weer wat tot rust kunnen komen.”

Wilt u helpen?
Wilt u als gastgezin vluchtelingen opnemen of wilt u andere hulp aanbieden? Meld u dan aan via de website van Open Hof openhof.com/Oekraïne. Alle hulp is welkom. Als er een speciale hulpvraag is delen wij dat ook via de website van de gemeente en de social media kanalen.

Meer informatie over de noodopvang is te vinden op de website van de gemeente Hillegom

Tekst: gemeente Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: