°C
woensdag 17 juli 2024

Positief Leven!

Hillegom – In plaats van te kijken naar wat er niet goed is, zijn er ook positieve manieren om naar jezelf te kijken; met begrip voor je eigen menselijkheid en imperfectie, met optimisme en met aandacht voor je sterke kanten. Iedereen die dit wil gaan toepassen in zijn/haar leven kan zich aanmelden voor de cursus Positief Leven! In Hillegom gaan wij in maart van start met de cursus Positief Leven en in oktober wordt deze cursus in Lisse gehouden.

Wat is stress, en hoe voorkom je het

Stress, piekeren, spanning en ontspanning: Hoe is het te herkennen en hoe kan er anders mee omgegaan worden, waardoor er veerkracht als alternatief voor sterk zijn ontwikkeld kan worden? Hoe wordt welbevinden ervaren? En hoe realiseert men eigen mogelijkheden en de omgang met normale stress in het leven?

In vijf bijeenkomsten wordt er op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met ontspannings- en mindfulness oefeningen, leert men wat stress is, hoe het komt dat wij piekeren en hoe beerkracht versterkt kan worden. De lessen bevatten praktische tips en oefeningen waarmee men productief kan zijn en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Een groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Belangrijke informatie

Deze cursus wordt als eerste in Hillegom aangeboden op maandag 21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april, 25 april en 16 mei. Op deze dagen ga je van 14.00 – 16.00 uur aan de slag. De cursus is in Plein 28, Henri Dunantplein 28 Hillegom. Voor deze cursus wordt een bijdrage gevraagd van € 8,00, dit is inclusief een kopje koffie/thee en cursusmateriaal.

Inschrijven

Mail: s.warmerdam@welzijnskompas.nl
Telefoon: 0252-757100, op werkdagen tussen 9.00 – 12.30uur. 
O.v.v. Deelname training Positief Leven met naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer

Een intake/kennismakingsgesprek vindt plaats voor de uiteindelijke deelname.

Aankomende evenementen

Lees ook: