°C
woensdag 24 juli 2024

Hillegom laat steun aan Oekraïne zien

Hillegom – In de avond wordt het ’t Hof van Hillegom in de kleuren van de vlag van Oekraïne verlicht. Later deze week wappert de geel/blauwe vlag bij het gemeentehuis. Daarmee wil het gemeentebestuur laten zien dat zij Oekraïne steunt in de oorlog met Rusland.

Burgemeester Arie van Erk: We leven mee met de mensen in Oekraïne. Een vrij land dat wordt aangevallen door een buurland kan en mag niet. Door de oorlog is er een vluchtelingenstroom op gang gekomen van mensen die het geweld ontvluchten voor henzelf en voor hun kinderen. Deze mensen hebben huis en haard moeten verlaten. Op dit moment zijn we bezig om te kijken waar en hoe we als gemeente hen kunnen ondersteunen. De eerste prioriteit ligt bij het in kaart brengen hoeveel huishoudens als gastgezin willen optreden. Via openhof.com/oekraine kunnen mensen zich  aanmelden als (verkennend) gastgezin, maar bijvoorbeeld ook voor dienstverlening aan de vluchtelingen; denk aan dagbesteding, sport, kappers etc. Het is hartverwarmend om te zien dat er al verschillende initiatieven ontstaan om de vluchtelingen te helpen.

We steunen de internationale oproep tot onmiddellijke vrede. Laten we hopen dat deze verschrikkelijke situatie snel voorbij is en de mensen weer terug kunnen keren naar hun omgeving, familie en vrienden.

Aankomende evenementen

Lees ook: