°C
dinsdag 16 juli 2024

Plan voor zeven appartementen in bollenschuur

De  bollenschuur van Jonkheer aan de Stationsweg 13 is al jaren niet meer in gebruik. Het college van Hillegom heeft ingestemd met het plan van Archipoll B.V. om de bollenschuur opnieuw te bouwen. In het nieuwe gebouw komen 7 appartementen. Archipoll en de gemeente hebben een overeenkomst getekend waardoor het plan weer een stap verder is.

Zelfde uitstraling
De nieuwbouw wordt in dezelfde herkenbare stijl als de bollenschuur gebouwd zoals die er nu staat. De parkeerplaatsen komen op eigen terrein aan de achterkant van de appartementen. Het woonhuis aan de Stationsweg 15 blijft in tact. De Welstandscommissie en de Erfgoedcommissie hebben positief advies uitgebracht. 

“Een mooi plan om zo een al jaren leegstaande schuur, terug te laten komen met een nieuwe bestemming. Geen bedrijf meer aan het begin van de Stationsweg maar woningen, waarbij de oorspronkelijke uitstraling van het pand teruggebracht wordt. Dat past goed  bij de Stationsweg,” aldus wethouder Karin Hoekstra.

Ontwerpbesluit binnenkort ter inzage
Het ontwerpbesluit met alle daarbij behorende stukken ligt binnenkort voor een periode van 6 weken ter inzage. Tijdens deze 6 weken kan een zienswijze worden ingediend op het plan. Dit wordt apart bekend gemaakt via de Gemeenteberichten en op de website van de gemeente.

Tekst: gemeente Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: