°C
woensdag 17 juli 2024

Imkerij Weerlanerpolder organiseert Honingproeverij

Hillegom – De vraag naar honing is in de coronatijd enorm toegenomen! Waarschijnlijk doordat honing wordt gezien als een gezond artikel en dat een goede gezondheid de kansen op corona vermindert, nam de vraag naar honing de afgelopen anderhalf jaar enorm toe. Ook Imkerij Weerlanerpolder heeft dat gemerkt! Om meer te vertellen over honing, bijen en het gezonde aspect van honing organiseert imker Meinhard van de Reep daarom in Het Honingmagazijn op 26 februari een honingproeverij. 

Misschien denkt u, honing is toch honing? Waarom is honing van imker dan gezonder, beteren lekkerder dan bijvoorbeeld honing uit de supermarkt? Honing direct van de imker is extra gezond omdat de essentiële eiwitten, enzymen en mineralen die optimaal bewaard blijven. Daar de honing van de imker koud geslingerd (d.w.z. nooit verhit) wordt, blijven al deze goede eigenschappen behouden. Doordat de honing van eigen imkerij of collega imkers is, kunnen wij garanderen dat er geen kristalsuikers of andere suikers aan de honing toegevoegd zijn. Tevens heeft onze lokale honing zich bewezen als een probaat middel tegen hooikoorts en is ook nog huid en wondverzorgend. 

Naast de Weerlanerpolder bestaan er nog veel meer verschillende soorten honing! Want welke soorten zijn er eigenlijk? Hoe kan een bij verschillende soorten honing maken? En wat zegt een bepaalde bloem over de smaak van honing? Waarom kristalliseren sommigehoningsoorten heel snel? Al deze vragen kunt u stellen op de gratis informatiedag, waar u zelf alle verschillende soorten honing kunt proeven! Daarnaast kunt u genieten van pure mede en honingwijn. Imker Meinhard van de Reep vertelt op 26 februari alles over hoe we aan verschillende honingsoorten komen. Zelf heeft hij ruim 50 bijenkasten op 10 verschillende plaatsen in en rondom Hillegom en al die verschillende soorten honing die daarvan afkomen, smaken iedere keer heel verschillend. Dus u bent van harte welkom op zaterdag 26 februari tussen 11.00 – 16.00 uurAdres: Het Honingmagazijn, Satellietbaan 41 B in HillegomReserveren is noodzakelijk, dat kan via: www.imkerijweerlanerpolder.nl of info@hethoningmagazijn.nl Voor informatie of reserveren: 06 493 857 34

Tekts: Imkerij Weerlanerpolder

Aankomende evenementen

Lees ook: