°C
zondag 14 juli 2024

GESLAAGDE ZANGWORKSHOP VOOR MANNEN

Hillegom – Maar liefst 13 mannen meldden zich aan voor de workshop die zanggroep Dune & Forest zaterdag 29 januari organiseerde in theater De Muze in Noordwijk. Alleen daardoor al was de workshop geslaagd te noemen.

Onder leiding van de dirigent van Dune & Forest, Peter Janka, maakten de mannen kennis met het zingen van close harmony. Dit is de muziekstijl waarmee Dune & Forest zich onderscheidt van de vele andere koren in de regio. Voor sommige deelnemers was het de eerste keer dat ze in een koor zongen. En dan is close harmony best een uitdaging. Maar die gingen zij vol enthousiasme aan. De dirigent had twee prachtige nummers uitgekozen om mee aan de slag te gaan. Waar nodig gaf hij muzikale uitleg en toelichting. Stukje bij beetje kregen de deelnemers de nummers steeds beter onder de knie. Ze werden hierbij ondersteund door twee bassen en twee tenoren die al langer bij Dune & Forest zingen. En wat een kick gaf het toen ze aan het eind van de workshop met elkaar zo’n nummer met prachtige close harmony akkoorden konden laten horen!

Na afloop werd er nog gezellig nagepraat met een drankje in de foyer van De Muze. Tot blijdschap van de organisatie gaven enkele deelnemers aan dat hun belangstelling voor het lidmaatschap van Dune & Forest hiermee wel gewekt was. En daar ging het voor het koor vooral om. De eerste aanmelding is inmiddels binnen, zodat ook in dat opzicht de workshop helemaal geslaagd is. Wie de workshop niet heeft kunnen bijwonen maar wel belangstelling heeft voor Dune & Forest, is van harte welkom om een keer een repetitie bij te wonen. Aanmelden hiervoor kan per e-mail naar duneandforest@ziggo.nl of telefonisch op nummer 06 11004129 (Elma Hulspas, secretaris Dune & Forest). De vaste repetitieavond is op dinsdag van 20.00 tot 22.15 uur in De Muze.

Aankomende evenementen

Lees ook: