°C
dinsdag 23 juli 2024

Expositie James Kerwin

Hillegom – In de maand februari exposeert de bekende fotograaf James Kerwin in de expositieruimte van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. James Kerwin is een beeldende kunst fotograaf uit Norwich in Engeland.

Het was oktober 2013 en James fotografeerde ongeveer 4 jaar, toen hij afbeeldingen op het internet zag van voormalige psychiatrische instellingen in onder meer Engeland. Hoewel het niet zijn stijl was van de fotografie, voelde hij zich meteen ertoe aangetrokken en wilde hij er meer van zien. Sinds die dag reisde James op grote schaal naar geheime locaties om het verval en verwaarlozing van deze vaak prachtige plekken vast te leggen, zoals verlaten kastelen en oud-energiecentrales. De fotograaf heeft diverse fotowedstrijden en Awards achter zijn naam staan. De foto’s van James Kerwin kenmerken zich door de urban fotografie met name de verlaten panden en interieurs. De toeschouwer wordt meegenomen in het beeld waar geen ruis is van bewegende mensen en voorwerpen. Het is rustig en vredig.

De expositie FOTOGRAFIE is te zien van 1 tot en met 28 februari bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek, Satellietbaan 14C in Hillegom. Meer informatie over de collectie, kunst lenen of openingstijden is te vinden op: www.kunstuitleenbollenstreek.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: