°C
zondag 14 juli 2024

Achter de groene deuren

Hillegom – Binnenkort verschijnt het intrigerende Achter de groene deuren van de Hillegomse Anton Warmerdam. In dit boek maakt de lezer kennis met de familie Warmerdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het waargebeurde verhaal van Esther Warmerdam, vertaald door haar broer Anton, sleept de lezer mee in de spanningen binnen een gezin in oorlogstijd, waarbij haar vader Joodse onderduiker met zijn bakfiets elders onderbrengt. Dit boek met een historisch thema wordt vanaf vrijdag 28 januari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

In Achter de groene deuren beschrijft hoe Esther Warmerdam haar jeugd in oorlogstijd. De spanningen binnen het gezin, het dubbelspel van haar vader, de drukte van alle zussen en broers, en het vele ziek zijn, alles gezien door haar ogen. De lezer ziet zo de andere kant van het verhaal; de kant van een niet-Joods gezin, waarbij de vader zijn eigen leven op het spel zet om Joden te helpen en daarmee een heldendaad verricht.  Anton Warmerdam (geboren in 1943 te Hillegom) heeft het boek, geschreven door zijn zus Esther in het Engels, naar het Nederlands vertaald. Hij wil de gebeurtenissen, vooral in de oorlogsjaren, binnen het grote gezin meer bekendheid geven.

Aankomende evenementen

Lees ook: