Project Talent voor jongeren in Duin- en Bollenstreek

1 min leestijd

Hillegom – In februari starten er weer groepen van Project Talent (MDT) voor jongeren tussen de 14-27 jaar uit de Duin- en Bollenstreek. Project Talent is speciaal voor jongeren die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen willen ontmoeten en iets goeds willen doen voor een ander. De groepen vinden plaats in in Katwijk, Noordwijk en Lisse.

Vrijwilligerswerk
Tijdens dit project krijgen de jongeren trainingen, individuele begeleiding en wordt er vrijwilligerswerk bij lokale organisaties gedaan. Uit onderzoek blijkt dat het inzetten voor een ander en/of een lokale organisatie je een geluksgevoel geeft omdat je waardering krijgt en je jezelf nuttig voelt (Suzanne Richards). Ook geven mensen die vrijwilligerswerk doen aan dat ze tevreden zijn en minder kampen met depressies. Dat is nog eens positief nieuws in tijden van Corona! Jongeren zijn enthousiast over dit project

Jongeren die eerder aan Project Talent deelnamen geven aan dat ze nu steviger in hun schoenen staan, beter weten wat ze in de toekomst willen en hebben beter zicht op hun kwaliteiten.

Wat is Project Talent?
Er zijn geen kosten verbonden aan het project. Het project duurt totaal 6 maanden. In de eerste maand vinden er skills trainingen plaats over communicatie, presentatie, kwaliteiten en doelen. Vervolgens worden jongeren op basis van hun kwaliteiten en interesses gekoppeld aan lokale organisaties waar jongeren vrijwilligerswerk gaan doen. Tijdens deze 5 maanden krijgen jongeren begeleiding door intervisie en individuele gesprekken. Het traject wordt feestelijk afgerond met een landelijk erkend certificaat.

Jongeren kunnen zich inschrijven via de website: www.projecttalentmdt.nl. Liever eerst appen of bellen? Dat kan via 06-12102118.

Tekst: Welzijnskwartier

wordt feestelijk afgerond met een landelijk erkend certificaat! Er zijn geen kosten verbonden aan het project. Powered by