Energiebesparingsactie voor huurders in Hillegom

2 min leestijd

Hillegom – Gemeente Hillegom geeft huurders een waardebon van €70 voor energiebesparende producten. Hiermee kunnen zij producten als ledlampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop aanschaffen. Op deze manier wil de gemeente huurders helpen hun energieverbruik te verlagen en hun wooncomfort verhogen. De actie loopt van 7 december 2021 tot 31 maart 2022 en wordt uitgevoerd door Winst uit je Woning.

Wie?
Vorig jaar konden huiseigenaren al meedoen aan dezelfde actie. Nu zijn huurders aan de beurt. Huurders van woningcorporatie Stek krijgen een brief van de gemeente met daarin een waardebon. Particuliere huurders ontvangen een waardbon als ze zich aanmelden op www.winstuitjewoning.nl/hillegom

Waar?
De bon is direct in te wisselen bij Karwei en Kluswijs in Hillegom. Ook kun je producten bestellen via  www.winstuitjewoning.nl/hillegom. In een andere winkel kun je iets van de productenlijst aanschaffen en het bedrag achteraf declareren. Deze mogelijkheden zijn er zolang er budget is. Op = Op

Waarom?
Wethouder Karin Hoekstra: “Hillegom wil in de komende jaren flink besparen op het energieverbruik in de gemeente. Na het succes van deze actie voor eigenaren, bieden we als gemeente Hillegom ook huurders deze actie aan, want alleen met elkaar kunnen we onze ambitie energieneutraal in 2050 realiseren. Energieneutraal betekent dat alle energie die we de gemeente verbruiken, ook duurzaam in de gemeente opwekken. En hoe minder we samen verbruiken, hoe minder energie we op hoeven te wekken. De meeste energie gaat op aan de verwarming van huizen , dus daar valt veel winst te behalen.

Wat?
Kleine maatregelen in huis helpen al om het energieverbruik te verlagen. Zo verbruiken ledlampen 90% minder energie dan gloeilampen en kunnen tochtstrips in naden en kieren tot € 170,- per jaar schelen in de stookkosten. Minder tocht en kou maakt het binnen bovendien een stuk comfortabeler.

Top-10 meest gekochte energiebesparende producten

1.    Ledlampen: vervang al uw oude lampen voor ledlampen: die gaan 9x zo lang mee als gloeilampen en leveren tot 90% besparing
2.    Energiebespaarbox: keuzestress? Kies een kant- en klare energiebespaarbox met allerlei handige producten
3.    Radiatorventilator: met een radiator-ventilator is uw huis met minder energie sneller warm
4.    Waterbesparende douchekop: koopt u een waterbesparende douchekop dan bespaart u al gauw € 50 per jaar
5.    Thermostatische radiatorkraan: een thermostatische radiatorkraan sluit de radiator zodra de gewenste temperatuur bereikt is
6.    Bespaarstekkers: een bespaarstekker schakelt de stand-by stand van uw apparaat volledig uit
7.    Radiatorfolie: plak radiatorfolie achter al uw radiatoren, dan ontsnapt er veel minder warmte
8.    Slimme thermostaat: kies voor een slimme thermostaat, dan bespaart u tot 23% op uw gasrekening
9.    Brievenbusborstel: wie kiest voor een brievenbusborstel en tochtstrips houdt kou buiten de deur
10. Thermostaat mengkraan: doordat de temperatuur goed instelbaar is gebruikt u minder warm water

Kijk voor de hele productenlijst op www.winstuitjewoning.nl/hillegom.