Expositie met Hillegomse kunstenaar Bergkamp

1 min leestijd

Regio – In het Oude Raadhuis in Aalsmeer is nu een expositie te zien met Hillegomse kunstenaar Jennifer Bergkamp: Beestenboel van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA). Zes kunstenaars, waaronder Bergkamp, tonen in het Oude Raadhuis in Aalsmeer tot en met 9 januari 2022 bijzondere dierenkunst. Zij gebruiken allemaal een andere techniek: pasteltekeningen, fotografie, olieverf- en acryl schilderijen, airbrush en beeldhouwwerk. De ‘modellen’ voor de kunstwerken zijn zijn vertederende huisdieren, vee, vogels, maar ook allerlei wilde dieren.

Iedere zondag (m.u.v. 5 december) geven de kunstenaars schilderdemonstraties en met muziek en een vers kopje koffie of thee. Jennifer is een kunstenaar met een voorliefde voor portretten van mensen en dieren. “Het moment dat je met die ene potloodstreek het karakter van een persoon of dier treft is fenomenaal.” Jennifer maakt tekeningen in pastel op pastelmat. Dat kan van aangeleverde foto’s, in hoge resolutie, of je kunt haar alleen een onderwerp geven om in overleg tot de uiteindelijke tekening te komen. Elke tekening is uniek en dus ook heel persoonlijk. Jennifer woont in Hillegom. Een voorproefje van haar werk is te zien op www.pencil-art.nl De tentoonstelling loopt nog tot en met 9 januari 2022 en is van vrijdag t/m zondag van 14 tot 17 uur te bezichtigen in Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 9 in Aalsmeer. Entree: uw gift. Reserveren is niet nodig, denk aan de verplichte QR-code (vanaf 13 jaar).

Tekst: Kunst & Cultuur Aalsmeer