Gratis naar Huis & Energiebeurs

1 min leestijd

Hillegom – Door de hoge gasprijzen willen veel mensen hun huis versneld verduurzamen. Hoe dat moet kunnen ze ontdekken bij de duurzame beurs Huis & Energie, die van vrijdag 12 t/m zondag 14 november plaatsvindt in Expo Haarlemmermeer. Middelpunt van Huis & Energie is het Duurzaam Droomhuis, een levensgrote modelwoning die met steun van de Rijksoverheid wordt opgetrokken. Hier zijn allerlei duurzame oplossingen te zien, horen en beleven, zoals zonnepanelen, warmtepompen en slimme verlichting.

Het Duurzaam Droomhuis wordt “bewoond” door experts van de onafhankelijke adviesorganisatie Milieu Centraal, die bezoekers voorlichting geven en vragen beantwoorden. Op Huis & Energie staan meer dan honderd organisaties klaar om bezoekers te informeren. Beursdirecteur Henriette Vrisekoop: “Er staan installateurs die je huis kunnen isoleren, maar ook een bouwmarkt die je leert om zelf aan de slag te gaan. Als je helemaal van het gas af wilt, kun je stille warmtepompen of flexibel inzetbare infraroodpanelen ontdekken. Bij het Duurzaam Bouwloket leer je van welke lokale regelingen je gebruik kunt maken.”

Bezoekers die nog meer willen weten kunnen terecht bij twee kennispleinen, waar ruim 60 gratis workshops worden gegeven. En omdat verduurzaming ook gewoon leuk is, kunnen ze op het elektrisch vervoer-plein achter het stuur kruipen van de nieuwste auto’s, prachtige accessoires uitzoeken op de duurzame woonboulevard, of biologische hapjes eten op het foodtruck-plein.

Huis & Energie vindt plaats van vrijdag 12 t/m zondag 14 november in Expo Haarlemmermeer. Aan de deur kosten kaartjes € 20 per stuk. Via www.huisenenergie.nl kunnen 200 inwoners van de gemeente Hillegom, Lisse en Teylingen gratis tickets bestellen door de kortingscode HLT6592 in te vullen. Zijn de gratis kaarten op? Dan geeft de kortingscode HILLEGOM alsnog 5 euro korting per kaartje.