Sint komt toch met de stoomboot in Hillegom aan

1 min leestijd

Hillegom – De afgelopen dagen kwamen er verschillende berichten naar buiten over de intocht van Sinterklaas in Hillegom. Hierdoor is er onduidelijkheid ontstaan over de manier waarop de Sint en zijn pieten naar Hillegom komen. Na een spoedoverleg tussen de Sint en zijn pieten, gemeente en organisatiecomité, is besloten om zaterdag 13 november met de boot de Hillegomse haven in te varen.

Als vanouds
De intocht zal weer zijn zoals vanouds. Rond 10.30 uur zal Sinterklaas voet aan wal zetten. Na ontvangst door de burgemeester bij het gemeentehuis zal de sint een rondtocht door het dorp maken. Wat dit jaar wel anders is, is het vervoersmiddel van de Sint. Hij zal met zijn trouwe viervoeter meerijden in een bonte optocht. In de middag gaat het feest nog door met het sintfestival op het voorplein van het Fioretti College Hillegom. Hier kunnen de kinderen naar de pietendisco, pietenspelletjes doen en met Sinterklaas op de foto.

Boten
Om de intocht nog feestelijk te maken is de organisatie opzoek naar Hillegommers die, samen met enkele pieten, de haven in willen varen. Mocht u beschikken over een boot kunt u zich melden via: sinterklaas@hillegomonline.nl.

Sinterklaas-nieuws
Meer informatie over de intocht is te vinden op hillegomonline.nl/sinterklaas. In de week voorafgaand aan de intocht zullen er ook dagelijks weer het Sinterklaas-nieuws online komen. Hiermee kunnen de kinderen alvast in de stemming komen. Houdt ook de Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.