Kinderboekenweek op De Fontein

1 min leestijd

Hillegom – Het bruist van de activiteiten op De Fontein in Hillegom tijdens de kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘worden wat je wil’. De brandweer die met een echte brandweerwagen langskomt. Ouders die enthousiast komen vertellen in de groepen over hun beroep. De fietsenverkoper uit het dorp die langs komt, een schrijver die onze school bezoekt. Hij heeft het boek ‘Het vergeten kind’ geschreven. De opbrengst van het boek wordt gebruikt voor verwaarloosde en mishandelde kinderen in de thuissituatie en kinderen die uit huis geplaatst moesten worden. Met het geld krijgen deze kinderen een leuk uitstapje aangeboden.

De juffen meesters proberen bij de opening ook eens een ander beroep uit. De kinderen van de bovenbouw lezen voor aan de kinderen van de onderbouw en natuurlijk de boekenmarkt op het schoolplein waar de kinderen boeken kunnen kopen en verkopen. We ronden deze gezellige weken af met een kijkavond voor de ouders van de kinderen.