Franciscusdag ‘Wijs met Water’

Na twee jaar afwezigheid is Franciscusdag is op vrijdag 8 oktober weer terug op de agenda met het overkoepelend thema ‘Wijs met water’. Wijs met water is een initiatief van de Rotaryclubs in Duin- en Bollenstreek, waarin Rotaryclub Lisse Bollenstreek samenwerkt met leerlingen van beide Fioretti vestigingen. Voor dit initiatief wordt een sponsorwerving opgezet met een tweeledig doel.

Enerzijds om € 4.000,00 op te halen voor het aanbrengen van tegels met de tekst ‘Hier begint de zee, niets ingooien a.u.b! ‘, bij de waterputten op straat. Het idee wil mensen bewust maken dat afval op straat uiteindelijk altijd in zee belandt. Uiteraard de hoogste tijd om dit een halt toe te roepen. De gemeenten Hillegom en Lisse zorgen voor plaatsing van de tegels bij de putten op straat. Anderzijds is de actie erop gericht om mensen met een verstandelijke of fysieke beperking zwemles aan te bieden. Vrijwilligersorganisatie de Zevensprong geeft de lessen.

Vanaf 27 september komen de leerlingen langs bij familie, vrienden, bekenden en onbekenden om voor een geldbedrag in te tekenen voor activiteiten op de Franciscusdag van 8 oktober in en om de school: de leerlingen gaan rondjes om de school hardlopen, spelletjes doen en er is een onderlinge klassenstrijd wie het meeste ophaalt. Aan het einde van de dag wordt het geld opgehaald bij degenen die vooraf hebben ingetekend. ’s Avonds is er voor het eerst na Corona ook weer een disco voor de deelnemende leerlingen.

Franciscus werd geboren in de 12e eeuw In Assisi. Zijn boodschap was die van ‘Eenvoud en Liefde’ voor medeschepselen’ (Bron Wikipedia). Hij is een populaire heilige die veel gelovigen aanspreekt en omarmd is door het Fioretti College als hun beschermheilige.