Potjes Geluk tijdens Week van de Ontmoeting

Hillegom – Tijdens de jaarlijkse landelijke Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober, ook wel de Week van de Ontmoeting genoemd, bezorgt WelzijnsKompas Potjes Geluk. Ben of ken je iemand die een klein geluksmomentje goed kan gebruiken? Buurtwerker Carlijn French stapt tijdens de Week van de Ontmoeting in de tuktuk om inwoners van Hillegom en Lisse te verrassen met een Potje Geluk.

Soms is er weinig voor nodig om een glimlach op iemand z’n gezicht te toveren. Dat er aan iemand gedacht wordt, in de vorm van een verrassingsbezoekje, kan al genoeg zijn. De Potjes Geluk worden gemaakt bij Samen Creatief. Elke dinsdagochtend van 10.00- 11.30 uur wordt er in Plein28, Henri Dunantplein 28 te Hillegom, gewerkt aan mooie blijmakers, waaronder de Potjes Geluk. De Potjes Geluk bestaan uit een origami kraanvogeltje, een gehaakt hartje en gelukspoppetje, blije kei en een kaartje. Zin om een keer mee te komen doen? Kom erbij en doe mee!

Team Buurtwerk hoort graag wie wij mogen verblijden met een Potje Geluk. Dat kan een vriend, familielid, kennis of misschien wel een buurtgenoot zijn. Tot 30 september kunnen mensen aangemeld worden voor een bezoek met de tuktuk; via info@welzijnskompas o.v.v. de naam en het adres van degene die wij mogen verrassen. Ook is het mogelijk om het telefonisch door te geven via 0252 – 757 100, bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur.

Bijna 40 procent van de volwassenen in Hillegom en Lisse van 19 jaar en ouder, geeft aan zich weleens, in meer of mindere mate, eenzaam te voelen. Acht procent van de bevolking voelt zich zelfs zeer eenzaam. Dat zijn in Nederland dus één miljoen mensen! Er rust helaas een taboe op eenzaamheid, dat maakt het moeilijk om erover te praten. Terwijl juist door het bespreekbaar te maken er ruimte kan ontstaan om patronen te doorbreken. Bij eenzaamheid denken we over het algemeen aan ouderen. Maar mensen van alle leeftijden kunnen hier mee worstelen, dus ook jongeren. Door ziekte of een beperking, door een verhuizing, door het overlijden van een partner of naaste of het verlies van een baan. Er zijn allerlei oorzaken aan te wijzen. Het is dan ook belangrijk te achterhalen waardoor iemand zich eenzaam voelt, zodat er meer ruimte ontstaat voor verbinding en ontmoeting. Als hier hulp bij nodig is, dan kan er altijd bij WelzijnsKompas worden aangeklopt.