HLT naar minder CO2

1 min leestijd

Hillegom – De petitie “HLT naar minder CO2” staat online! Michiel van den Hoven uit Hillegom, Paul Zwetsloot uit Lisse en Bart de Jong uit Sassenheim namen het initiatief voor deze petitie. Doel is om het burgerinitiatief Hillegom, Lisse en Teylingen (HLT) voor het verminderen van de C02 uitstoot door deze drie gemeenten te ondersteunen. Dat voorstel wordt in eind september/begin oktober a.s. behandeld in de gemeenteraadscommissies.


In mei van dit jaar is bij de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen het voorstel (burgerinitiatief) ingediend om zich te certificeren voor de zogenaamde CO2 prestatieladder. Certificatie voor de CO2 prestatieladder verplicht gemeenten om continu, consequent en transparant hun eigen CO2 uitstoot te verminderen. Al meer dan 1000 bedrijven, gemeenten en andere overheden in Nederland zijn gecertificeerd. En u weet het; minder CO2 betekent beperken van de klimaatveranderingen, één van de zeer grote problemen van deze tijd. Omdat de drie gemeenten ambtelijk één organisatie vormen (HLTsamen), werkt het in de praktijk alleen als alle 3 het doen.


In juni besloten alle drie de gemeenteraden het voorstel te bespreken in gemeenteraadscommissie eind september/ begin oktober. En daarmee is de eerste hobbel genomen! Punt 2 is natuurlijk: wat levert dat op? Met de petitie roepen de initiatiefnemers zo veel mogelijk inwoners van de HLT gemeenten op het plan te ondersteunen, zodat dat de gemeenteraden positief besluiten over dit burgerinitiatief.

Steunt u ook het voorstel dat de drie HLT gemeenten hard aan de gang gaan om hun eigen CO2 uitstoot te verminderen en zich certificeren voor de CO2 prestatieladder? En daarmee een bijdrage te leveren aan het beperken van de klimaatveranderingen? Ga dan naar hltnaarminderco2.petities.nl en teken de petitie. Een website met veel meer informatie (hltnaarminderco2) is nog in voorbereiding en komt z.s.m. online.