Kernwaarden Hart voor Hillegom

2 min leestijd

Bij een nieuwe politieke partij wil iedereen graag weten waar ze voor staan. Hart voor Hillegom had in steekwoorden al de hartenkreten uitgebracht. Nu zijn deze uitgewerkt in onze kernwaarden. Een aardig boekwerkje met daarin onze uitgangspunten, ideeën en wensen. 
Onze kernwaarden staan gepubliceerd op onze website: www.hartvoorhillegom.nl en iedereen die het interessant vindt nodigen we uit om hierover met ons van gedachten te wisselen. 

In de kernwaarden geven we aan hoe wij invulling willen geven aan de uitvoering van de zorg in Hillegom. We maken duidelijk hoe wij vinden dat de gemeente om zou moeten gaan met haar inwoners middels actieve participatie.  We hebben onze ideeën over huisvesting en de energietransitie opgeschreven en hoe om te gaan met ons cultuurhistorisch erfgoed. 

Onder het hoofdstuk Leefbaarheid gaat het over een aantal wensen die wij graag zouden willen realiseren. Een nieuw mortuarium, een huisartsenpost met eerste hulp functie in Hillegom en een investering in meer groen binnen de gemeente. Maar ook armoedebestrijding, bestrijding van laag geletterdheid en eenzaamheid, sport en cultuur zijn in dit hoofdstuk terug te vinden. Net als het afvalbeleid en leefbaarheid voor dieren. 

Bij economie hebben we het over de inrichting van het centrum, het vestigingsbeleid en veiligheid. 

De kernwaarden sluiten we af met onze wens hoe we de politiek in Hillegom willen invullen na de verkiezingen van 16 maart 2022. 

Een stuk wat over heel veel onderwerpen gaat en duidelijk maakt hoe we als Hart voor Hillegom erover denken. Het is voor ons een beginstuk om te komen tot een verkiezingsprogramma aan het eind van dit jaar. Iedereen die met ons mee wil denken en doen is van harte welkom en nodigen we graag uit om het gesprek met ons aan te gaan en een mail te sturen aan: info@hartvoorhillegom.nl