Cursus politiek actief in Hillegom

2 min leestijd

Hillegom – Op dinsdag 7 september start in Hillegom de cursus politiek actief. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeentelijke politiek. De gemeenteraad vindt het belangrijk om iedereen te betrekken bij de besluitvorming. Tijdens drie avonden leer je meer over de belangrijkste aspecten van het gemeentebestuur, vertellen raadsleden en de burgemeester meer over hun ervaringen en tijdens de derde avond ga je zelf het gesprek aan met alle politieke partijen. Hierdoor krijg je antwoord op vragen zoals wat doet de gemeente? Hoe neemt de gemeente beslissingen? Wat doet een raadslid en hoe kan ik mee doen?

Het programma

Eerste bijeenkomst: introductie en kennismaking
– Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de gemeente?
– Verkiezingen en politieke partijen

Tweede bijeenkomst: de gemeente
– Hoe werkt de gemeente
– De besluitvorming binnen de gemeente
– Hoe doe je als inwoner mee?

Derde bijeenkomst: de gemeenteraad
– Taken en rollen van de gemeenteraad
– Moties of amendementen
– Speeddates met raadsleden

Praktische informatie en aanmelden

De cursus bestaat uit drie avonden (7, 21 en 28 september) die beginnen om 19:30 uur en duren tot ongeveer 22:00 uur. Als het mogelijk is bent je welkom in de raadzaal van de gemeente Hillegom (Hoofdstraat 115). Mocht dit door coronamaatregelen niet mogelijk zijn dan wordt  de cursus digitaal  georganiseerd (via MSteams). Voor meer informatie neem je  contact op met de griffie van Hillegom: griffie@hillegom.nl

Aanmelden is gratis en kan via https://tinyurl.com/politiekactiefhillegom. Of ga naar www.hillegom.nl Heb  je een auditieve, visuele of fysieke beperking, geef dan aan welke ondersteuning voor jou prettig is. Er is plek voor 25 deelnemers aan de cursus. Na  aanmelding ontvang je een bevestiging van deelname. Als de cursus vol is maken we gebruik van een wachtlijst.

Meer informatie

Meer informatie over de gemeenteraad is te vinden op: https://gemeenteraad.hillegom.nl/
De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtstaat
Meer informatie over ProDemos vind je op: www.prodemos.nl

Tekst: HLT Samen