°C
woensdag 17 juli 2024

Een zomerse start van de Summerschool

Streek – De zomervakantie is weer van start gegaan. Tijd om op vakantie te gaan en leuke dingen te doen, maar dit geldt niet voor iedereen. Ook voor mensen die niet op vakantie gaan en tijdens de vakantie niet stil willen zitten zijn er diverse activiteiten en workshops te volgen. Doe mee met de Summerschool.

De Summerschool is voor alle volwassen uit de Duin- en Bollenstreek. Op verschillende locaties in Hillegom wordt een divers programma aangeboden met muziek, bewegen, mindfulness, yoga, dans, zang en workshops over positief leven, meditatie, mindfulness, gezond koken en creatief schrijven.

De Summerschool is inmiddels al gestart en de deelnemers zijn enthousiast. De deelnemers kunnen meerdere activiteiten en workshops volgen. Zoals één van de deelnemers zei “ik doe nu mee aan activiteiten die ik vroeger heel leuk vond. Maar ik heb er de afgelopen jaren niks meer mee gedaan. Dit biedt mij weer de kans om bijvoorbeeld te gaan zingen”.

De Summerschool biedt ook de mogelijkheid om iemand mee te nemen. Zo kwam een van de deelnemers me de vraag: “Ik weet niet of ik kan schminken, maar ik heb een vriendin die dat heel goed kan en het leuk vindt. Kan ik haar ook meenemen?”. Bij de Summerschool zijn alle volwassenen welkom, dus iemand meenemen mag altijd. Maar inwoners die alleen komen kunnen nieuwe mensen leren kennen. Zo meldde een deelnemer “Ik woon nog maar net in Hillegom, dus ik ken nog niemand. Ik vind wandelen leuk en zo leer ik weer nieuwe mensen kennen”.

Ook ontstaan er mooie initiatieven. Zo is er een inwoner uit Hillegom die zowel wilde deelnemen aan activiteiten als zelf een workshop wilde geven. “Fijn om te zien dat inwoners dit doen en het aanbod zo wordt aangevuld met initiatieven vanuit de inwoners zelf. Dat is precies wat wij met Ik doe mee willen bereiken”, aldus Natalia, projectleider Ik doe mee. Iedereen die wil meedoen aan de Summerschool kan zich aanmelden via n.warmerdam@welzijnskompas.nl of bellen naar 0252 – 757 100 (9.00u – 12.30u).

Tekst: Welzijnskompas

Aankomende evenementen

Lees ook: