Wethouder De Jong op bezoek bij de Groeituin

1 min leestijd

Hillegom – Wethouder Anne de Jong bezocht op 3 juli de Groeituin tijdens de fietstocht ‘Fiets zoekt groen’ door de Duin- en Bollenstreek. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het effect van groen op gezondheid en omgeving.

‘Fiets zoekt groen’ is een onderdeel van de campagne ‘Alle tuinen groen’. Onder de vlag ‘Allen tuinen groen’ organiseren de gemeenten in de Bollenstreek verschillende acties zoals: Tuinambassadeurs, NK-tegelwippen, Steenbreek, Winactie tuinpakket, Duurzame fietsroute, Groenmarkt. De campagne maakt inwoners bewust van de invloed die zij met groen hebben op hun omgeving.

Anne de Jong vertelt: ‘Ik ben trots op alle groene parels in de streek voor onze inwoners en bezoekers, zoals hier in Hillegom. Deze oase biedt een plek om elkaar te ontmoeten en voor de natuur om te groeien en bloeien. Ik hoop van harte dat bezoekers hiermee ideeën opdoen om ook in hun eigen tuin of balkon groen toe te voegen.’

Lekker leven
Meer groen in het dorp verbetert het milieu, helpt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en geeft koelte in warme periodes. Daarnaast zorgt het contact met de natuur voor meer welzijn en verbinding met elkaar.

Krachten bundelen
De gemeenten in de Duin- en Bollenstreek werken binnen de campagne ‘Alle tuinen groen’ samen met het Instituut voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), NME De Groene Bol, Lisse Duurzaam en De Groene Uitdaging.