“Project Talent” weer van start

2 min leestijd

Streek – Denk je eens in. Je hebt een leuke opleiding gekozen, maar komt halverwege het schooljaar er achter dat deze opleiding toch niet inhoudt wat je er van had verwacht. Je bent uitgevallen op school omdat het lastig is aansluiting te vinden bij jouw klasgenoten. Of je doet een super leuke opleiding en wilt graag nog extra ervaring op doen. Allemaal redenen waarom jongeren mee doen aan Project Talent. De eerste lichting jongeren naderen het einde van hun persoonlijke Project Talent-reis en nemen mooie ervaringen mee in hun koffer. In september start Project Talent (opnieuw) in Hillegom, Katwijk, Noordwijk en Teylingen.

Ruimte voor 50 jongeren
In februari zijn 2 groepen jongeren gestart met Project Talent. Jongeren zetten hun enthousiasme, frisse blik en kwaliteiten in bij lokale organisaties. Denk aan koken bij dagbesteding Langeveldshof, contactmaatje bij Welzijnskompas, lesactiviteiten bij natuur- en milieueducatie de Groene Bol, praktische klussen bij Stoomtrein Katwijk Leiden of interventies met paarden bij De Opstap. Jongeren staan steviger in hun schoenen, vergroten hun zelfvertrouwen en doen extra ervaring op bij organisaties die zij interessant vinden. In september starten nieuwe trajecten in Hillegom, Katwijk, Noordwijk en Teylingen. Er is plek voor ruim 50 jongeren!  

Wat is Project Talent?
Project Talent is speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen willen ontmoeten en iets goeds willen doen voor een ander. Het project duurt totaal 6 maanden (van september 2021 t/m februari 2022). We starten de eerste maand met skillstrainingen over communicatie, presentatie, kwaliteiten en doelen.  Vervolgens worden jongeren op basis van hun kwaliteiten en interesses gekoppeld aan lokale organisaties waar jongeren vrijwilligerswerk gaan doen. Tijdens deze 5 maanden krijgen jongeren begeleiding door intervisie en individuele gesprekken. Het traject wordt feestelijk afgerond met een landelijk erkend certificaat!  


Aanmelden en startdata
Tot 31 augustus a.s. kunnen jongeren zich inschrijven via onze gloednieuwe website: www.projecttalentmdt.nl.  

Benieuwd naar wat een jongere vindt? Bekijk het verhaal van Niekee: https://youtu.be/TMXfAfCAWpA