VVD stelt vragen over toegenomen zorgen over de Jeugdzorg

1 min leestijd

Politiek – Recent kwam uit het onderzoek van “follow the money” dat zich verdiepte in de wereld van de Jeugdzorg een aantal zeer zorgelijke aspecten naar boven. Het meest zorgelijke resultaat: “de hele keten van de Jeugdbescherming zit verstopt!”. Er is een opeenstapeling van lange wachtlijsten en de gezinnen belanden van de ene wachtstapel op de andere. Daarnaast lukt het organisaties hierdoor niet de termijnen te halen. Belangrijke oorzaak hierin is ook het tekort aan personeel en hoge werkdruk. Gezinnen krijgen hierdoor vaak te maken met wisselende hulpverleners. Reden te meer om voor de VVD Hillegom aan de bel te trekken en aandacht te vragen voor deze problematiek.

Fractievoorzitter Louise Pijnacker stelde schriftelijke vragen op en vraagt het college in hoeverre deze situatie opgaat voor onze inwoners, hoe hoog zijn o.a. die wachtlijsten ? Pijnacker:” sinds de Jeugdzorg in 2015 naar de gemeente is gegaan zijn er veel zorgen, er is een tekort aan geld, maar ook aan tijdige en passende zorg. De wachtlijsten zijn hoog en dat moet je niet willen als je dringend hulp nodig hebt voor je kind en/of gezin”. Maar behalve dat dit grote consequenties heeft voor de gezinnen staan medewerkers in de Jeugdzorg ook onder zware druk, ook daar moet aandacht voor zijn en waardering. We weten heus dat die er is maar het probleem is urgenter en complexer, dat onderschrijft dit onderzoek dan ook maar weer. Inmiddels weten we ook dat er meer geld gaat naar de Jeugdzorg, VVD Hillegom wil weten hoe en waar dit aan besteed gaat worden, het moge duidelijk zijn dat als eerste gewerkt moet worden aan de wachtlijsten, sneller passende zorg voor onze gezinnen en verlaging van de werkdruk van medewerkers.