Betere zorg door Wijksamenwerkingsverband

Hillegom – Op 20 mei vindt het feestelijke moment plaats, dat het Wijksamenwerkingsverband (WSV) Hillegom écht van start gaat. Hierdoor wordt de zorg voor de inwoners van Hillegom nog veel beter opgezet.

In een WSV werken huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en de wijkverpleging (de eerstelijns zorgverleners) samen aan een passend zorgaanbod voor de inwoners, afgestemd op hun behoeften. Betere samenwerking verhoogt de kwaliteit van zorg. Huisarts en WSV-voorzitter Edwin Wallaart laat enthousiast weten: ,,Door afspraken te maken over bijvoorbeeld taakverdeling, verwijzingen of het geneesmiddelengebruik, krijgen patiënten de juiste zorg en hoeven ze niet meer te shoppen voor een behandeling.’’ 

Digitale Kick-off

Op donderdag 20 mei is de officiële digitale kick-off van het WSV. Hiermee treedt het WSV ook toe tot het samenwerkingsverband ROHWN; de regionale zorggroep voor Zuid-Holland Noord, waar meerdere wijksamenwerkingsverbanden bij zijn aangesloten. ,,Samen met WSV Lisse, WSV Voorhout/Warmond en WSV Sassenheim is nu de hele regio Hillegom – Lisse-Teylingen (HLT) afgedekt’’, reageert ROHWN-bestuurder Hans Brehler. ,,Dat kan de samenwerking binnen HLT en de kwaliteit van de patiëntenzorg alleen maar ten goede komen.’’