°C
zondag 14 juli 2024

Gemeente Hillegom sluit pand na aantreffen hennepkwekerij

Hillegom – Burgemeester van Erk van Hillegom heeft op 28 april een woning aan de Hyacinthenlaan gesloten voor de duur van drie maanden. In de woning trof de politie op 15 maart 2021 een hennepkwekerij aan. Zulke kwekerijen zorgen voor een onveilige woonomgeving voor omwonenden. Ook bestaat een grotere kans op brand. Daarom heeft de gemeente stevig ingegrepen.

Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep, drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Schouder aan schouder
Daarom staan de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Wat kunt u doen?
Meldingen van inwoners en ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners. Dus heeft u een vermoeden van drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het dan. Dit kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefoon 0800-7000.

Tekst: Gemeente Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: