°C
donderdag 25 juli 2024

Drie lintjes in Hillegom

Hillegom – Op maandag 26 april heeft burgemeester Arie van Erk twee inwoners van Hillegom verrast met een Koninklijke Onderscheiding. De heren Dierikx en Lamfers kregen van burgemeester Arie van Erk te horen dat ze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gezien de maatregelen heeft de uitreiking in kleine, aangepaste vorm plaatsgevonden op het gemeentehuis.

Onderscheiding Jan van Schie – Foto: Yvonne Korver

Op donderdag 15 april heeft Van Erk al aan Jan van Schie een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De heer van Schie is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij zich al meer dan 20 jaar met hart en ziel inzet voor ouderen. Van Schie kreeg zijn onderscheiding eerder op een bijzondere bijeenkomst.

Lees hieronder van elke gedecoreerde waarom zij de onderscheiding hebben gekregen:

De heer H.J. (Henk) Lamfers (77)
De heer Lamfers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ruim 33 jaar was de heer Lamfers nauw betrokken bij voetbalvereniging Sizo; tot de voetbalvereniging Sizo in 2013 stopte met veldvoetbal. Hij is begonnen als bestuurslid en was in 1996 mede oprichter en lid van de ‘Club van 100’ en betrokken bij vele activiteiten en het jubileumboek SIZO 75 jaar.
De afgelopen jaren was de heer Lamfers actief binnen s.v. Hillegom als lid van de sponsorcommissie. Ook was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het boek ‘100 jaar voetbal in Hillegom’.

Ook is de heer Lamfers, tot het opheffen in 2018, meer dan 24 jaar als vrijwilliger betrokken geweest bij Toneelvereniging Ons Genoegen. Onder andere in de decorploeg en in de jubileumcommissie.

Binnen de Protestantse Kerk is de heer Lamfers al jarenlang actief. Hij was gastheer bij de wijkavonden en kraamheer bij de jaarlijkse moederdagmarkt. Ook bezoekt en ondersteunt hij ouderen en is actief in onderhoudsacties van de gebouwen.

De heer J.H.J. Dierikx (75)
De heer Dierikx is benoemd tot Lid in Orde van Oranje Nassau.

Al meer dan 30 jaar is de heer Dierikx nauw betrokken bij stichting De Zevensprong. Een stichting die voorziet in sport en recreatie voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking in de bollenstreek. Wekelijks helpt hij mensen 1 op 1 bij het zwemmen. In de loop der jaren hebben veel deelnemers les van hem gehad en een diploma behaald. De heer Dierikx was bijzonder betrokken bij de snorkelgroep. Daarnaast was hij lid van de technische commissie en lid van de administratie.

Ook assisteert hij bij de jaarlijkse vaartocht die wordt georganiseerd door de HDV Lisse.

Vanaf 2006 is de heer Dierikx actief bij de Heilige Willibrorders Parochie als lid van de werkgroep Kerkbalans en als teller van de financiële toezeggingen. Daarnaast als vrijwilliger op het secretariaat en als collectant.

Ook zijn inzet voor De Zonnebloem moet genoemd worden. Dierikx helpt en zorgt waar hij kan, bezoekt zijn gasten en is meerdere keren als buddy mee geweest op grote reizen. Hij verzorgt als lid van de kerst- en jaarmarkt commissie diverse activiteiten. Maakt zicht tevens verdienstelijk als inkoper, treft voorbereidingen voor de ledenvergaderingen en is zelf altijd aanwezig. De heer Dierikx vraagt fondsen aan en zorgt voor de financiële afhandeling van veel activiteiten.

Ook is de heer Dierikx 30 jaar actief geweest voor zwemvereniging de Watervrienden. Hij heeft vele mensen als instructeur aan een zwemdiploma geholpen en op vele fronten de vereniging ondersteund.

De heer van Schie (77)
De heer van Schie is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij zich al meer dan 20 jaar met hart en ziel inzet voor ouderen. De heer Van Schie is zeer actief bij ouderenorganisaties. Vanaf het jaar 2000 verzorgt hij de complete financiële administratie van de vereniging van Senioren KBO Hillegom. Tevens maakt de heer van Schie al ruim 15 jaar deel uit van het belastingteam KBO in Hillegom. Dit team ondersteunt ouderen bij het invullen van hun jaarlijkse belastingaangifte. Hij is voor veel leden een onmisbare hulp. Vanaf 2005 stuurt hij het team aan als coördinator.

Maar ook voor WelzijnsKompas Hillegom-Lisse is hij een gedreven en gewaardeerde vrijwilliger. Al meer dan 20 jaar zet hij zich in en is hij medeoprichter van de drukbezochte computerochtenden in Plein28. Bij deze inloopochtenden kunnen mensen terecht met vragen over computers, tablets, smartphones en internet. Daarnaast werden er tot vorig jaar maandelijks drukbezochte workshops gegeven, waarbij de workshop over Belastingaangifte op zeer veel animo kon rekenen.

Sinds een aantal jaar is de activiteit aangesloten bij de landelijke organisatie SeniorWeb. Dit is een landelijke organisatie die bij Plein 28 in Hillegom senioren wegwijs maakt binnen de digitale wereld. Helaas liggen de computeractiviteiten voor senioren bij Plein 28 sinds maart vorig jaar stil in verband met de corona-maatregelen.

Aankomende evenementen

Lees ook: