°C
woensdag 17 juli 2024

Keukenhof mag toch open

Regio – Keukenhof mag toch weer open, zo laat de overheid vandaag weten op rijksoverheid.nl. De Keukenhof is onderdeel de pilot die in Nederland gedaan wordt met testbewijzen voor evenementen en activiteiten. Mensen die een testbewijs hebben van hun negatieve Corona testuitslag, kunnen zich aanmelden om de Keukenhof te bezoeken via de organisatie.

Aankomend weekend, 9 tot en met 11 april, mogen er 5000 bezoekers per dag naar binnen. Van tevoren moeten de bezoekers zich laten testen en als deze mensen een negatieve test van maximaal 40 uur oud kunnen laten zien, mogen ze naar binnen. Ook voor het weekend daarna staan er testdagen gepland.

Keukenhof is niet het enige wat weer beperkt open mag. Ook musea, dierenparken en voetbalwedstrijden mogen langzaamaan weer een beetje open. De cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen starten in april 2021. Deze pilots hebben als doel om deze sectoren eerder te openen. “Er wordt onder andere onderzocht of bezoekers vertrouwen hebben dat het veilig genoeg is, wat de ervaringen van de bezoekers en de organisaties zijn.” wordt vermeld op de site van de Rijksoverheid.

Bron: Rijksoverheid.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: