Ledenaantal AV De Spartaan ondanks corona gestegen

Hillegom – Begin 2020 kondigde Atletiekvereniging De Spartaan een ledenwervingsactie aan. Helaas kwamen er door het coronavirus maatregelen waardoor sportmogelijkheden werden gestaakt of werden beperkt. Ondanks deze maatregelen zijn de leden van De Spartaan trouw aan hun club gebleven en zijn er zelfs 19 leden bijgekomen.

“Het waren spannende tijden voor de vereniging ”, vertelt voorzitter Paul Stelder. “Voor de recreanten werden de trainingsmogelijkheden steeds meer ingekrompen. De wedstrijdatleten troffen elkaar nog wel op de baan, maar ook bij hen was geen sprake meer van normaal begeleide trainingen. Alleen voor de jeugd zijn slechts kortdurend beperkingen opgelegd en zij krijgen dan ook maximale aandacht.” In de leeftijdscategorie tot 18 jaar ziet De Spartaan daarom een groei in ledenaantal. Toch blijft ook de situatie voor de jeugd niet zoals gewenst: ouders kunnen niet langs de baan kijken, de kleedkamers en kantine zijn nog altijd dicht en ook competitie wedstrijden worden niet georganiseerd.

Het bestuur en de commissies kijken ook naar wat er wel mogelijk is. Op zaterdag 3 april wordt bijvoorbeeld een onderlinge wedstrijd georganiseerd voor al onze leden tot 26 jaar, zonder publiek. De groep van 18 tot 26 jaar mag intussen ook weer op de baan onder leiding van hun trainers oefenen. Voor die tijd kregen ze steeds schema’s en instructies van de trainers om zelf aan de slag te gaan om zich verder te ontwikkelen en fit te blijven.

De recreanten zijn al lang niet meer op de atletiekbaan geweest om in een groep te trainen onder begeleiding van een trainer. De binding met deze groep is dus erg belangrijk. “Via website en social media houden we de leden op de hoogte; leuke nieuwtjes, tips en algemene berichten over onze vereniging. Vanuit de trainers wordt contact met de leden gehouden via email of whatsapp. Ze ontvangen trainingsschema’s en nieuwskrantjes, met quizzen en puzzels.”

Er zijn beperkingen, maar dat is natuurlijk in de gehele maatschappij van toepassing. De Spartaan kijkt daarom positief vooruit en hoopt in 2021 weer wedstrijden en trainingen voor alle leden te mogen organiseren.

Tekst: AV de Spartaan