Hillegom doet mee aan Nationale Diabetes Challenge

Hillegom – Samen wandelen is gezellig en goed voor de gezondheid. Daarom doet ook de gemeente Hillegom onder de vlag van Healthy Hillegom dit jaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge: deelnemers lopen vanaf 11 mei 2021 gedurende twintig weken door de prachtig bloeiende omgeving van Hillegom. De organisatie ligt in handen van SportSupport/Hillegom in beweging. Op 25 september is er een feestelijke afsluiting. Omdat wandelen niet alleen goed is voor mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas of te hoge cholesterol, nodigt de organisatie iederéén die toe wil naar een actievere leefstijl van harte uit om aan deze challenge mee te doen.

Bewezen effectief
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Het is een bewezen effectieve wandelinterventie die de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen in beweging heeft gebracht. Gedurende twintig weken lopen in heel Nederland deelnemers onder begeleiding door hun eigen omgeving. Na afloop ontvangt iedere deelnemer tijdens de feestelijke afsluiting een welverdiende medaille als aandenken aan deze grandioze prestatie

Contact met zorgprofessionals
Professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein werken samen om mensen te stimuleren aan de Diabetes Challenge deel te nemen en om ook daarna aan een duurzame gedragsverandering te werken. Daarmee past dit initiatief goed binnen de ambities van het Leefstijlakkoord Healthy Hillegom. Leonie: “Het is een laagdrempelige manier om mensen te ondersteunen naar een gezondere en actievere leefstijl. En doordat er tijdens de wandelingen altijd wandeltrainers, buurtsportcoaches en eerstelijnszorgverleners meelopen, komen er naast bewegen ook andere leefstijlfactoren aan bod. Een makkelijke manier voor deelnemers om in gesprek te komen met zorgprofessionals.”

Tegelijkertijd is het voor zorgprofessionals onderling – bijvoorbeeld huisartsen en fysiotherapeuten – een uitgelezen moment om ook met elkaar in contact te komen. “Wij zetten de Diabetes Challenge in Hillegom dit eerste jaar op met de bedoeling dat de partners elkaar daarna weten te vinden en de wandelingen zelf voortzetten.”

Deelnemen
De challenge start op 11 mei 2021 om 19.00 uur vanaf het gemeentehuis van Hillegom. Wandelingen duren ongeveer een uur, vanwege corona in kleine groepjes met voldoende afstand van elkaar. Rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen wordt de Diabetes Challenge lokaal feestelijk afgesloten op 25 september. Aanmelden kan via Leonie Verstegen: lverstegen@sportsupport.nl. Kijk voor meer informatie op Hillegominbeweging.nl en HealthyHillegom.nl.

Tekst: Sport Support