°C
zondag 14 juli 2024

1 april – Verplaatste boom toch niet op goede plek

Hillegom – Afgelopen week is met grote moeite de boom bij de voormalige Jozefschool verplaatst. Deze boom moest enkele meters opzij zodat er ruimte zou ontstaan voor de ingang van de nieuwe parkeergarage van het nog nieuw te bouwen appartementencomplex. Dit was een hele klus waar zelfs een grote telekraan aan te pas moest komen.

In eerste instantie leek dit te zijn gelukt, maar vandaag kregen we het bericht dat er toch wat mis gegaan is. De boom is namelijk een meter te ver naar rechts gezet. Hoe dit kan is nog onduidelijk, maar de gemeente spreekt van een ‘kleine onzorgvuldigheid’. Omdat de boom ruim 70 ton weegt, is het niet gemakkelijk om hem nogmaals te verplaatsen. Of en hoe de boom nog verplaatst wordt, is nog niet duidelijk.

Dit was natuurlijk een 1 april-grap! De boom staat, voor zover wij weten, helemaal op de goede plek.

Aankomende evenementen

Lees ook: