°C
dinsdag 16 juli 2024

Bollen voor het Reuzenbollenproject aangekomen in Hillegom

Hillegom – Afgelopen week zijn er vier reuzenbollen van het Reuzenbollenproject gearriveerd in Hillegom. De bollen zijn tijdelijk geplaatst in de voormalige kringloopwinkel aan het Henri Dundantplein. De bollen blijven hier staan totdat ze naar hun uiteindelijke bestemming worden geplaatst op de route van de reuzenbollen. In totaal zullen er zo’n 80 reuzenbollen geplaatst worden op een route die van Leiden tot Haarlem loopt om de Duin & Bollenstreek op te sieren.

De Stichting Gildemeesters Bollenstreek is in 2018 gestart met het kunstproject ‘Giant Tulip Bulbs‘ ook wel Reuzenbollen genoemd. De manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol worden door verschillende kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. Van Leiden tot aan Haarlem gaan we 80 Reuzenbollen plaatsen, die allemaal een eigen verhaal vertellen. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten etc. uit de hele streek. Uiteindelijk komt er een toeristische route die langs 80 Reuzenbollen voert.

De reuzenbollen komen te staan bij: 1. Green Garden Flowerbulbs aan de Leidsestraat. Bij Anthos aan de Weerensteinstraat (Voormailge Treslongtuin). In het van Nispenpark en de Jan Sixbol op het grasveld aan de Jan Sixlaan.

Tekst: Frans van der Riet

Aankomende evenementen

Lees ook: