°C
woensdag 17 juli 2024

Inzamelingsactie voor nieuwe orgel Jozef en Martinuskerk, nog €125.000 nodig

Hillegom – Het orgel in de St.Jozef en St.Martinuskerk in Hillegom is in een erg slecht staat. Opknappen is geen optie meer en dus moet er een nieuwe komen. De Parochie heeft gelukkig een orgel ‘cadeau’, maar de opbouw kost alsnog 225.000 euro. Een ton kan de parochie zelf opbrengen, maar voor de resterend €125.000 euro zijn ze een inzamelingsactie gestart.

De nieuwe orgel komt uit de ‘Onze Lieve Vrouwe van Altijd Durende Bijstand”-kerk uit Rotterdam-Overschie. Deze kerk is uit de zogenoemde eredienst onttrokken. Het orgel is al met vijf vrachtwagens naar Hillegom vervoerd en ligt hier te wachten tot het opgebouwd kan worden.

Actiecomité
Er is een actiecomité in het leven geroepen om het resterende bedrag bij elkaar te brengen. Ze hopen dat te kunnen bereiken met donaties van parochianen en inwoners van Hillegom. In eerste instantie zoeken ze 100 Hillegommers die ieder bereid zijn om €1000 euro te doneren. Ook zijn kleinere bedragen welkom, want alle kleine beetje helpen.

Slechte staat orgel
De huidige orgel is nu in een erg slecht staat. Zo zijn er pijpen van het orgel omgevallen of geknakt, is er looderosie, lekkende balgen en olielekkage. Sommige pijpen hangen alleen nog aan geïmproviseerde touwtjes vast. Verder zitten er pijpen op onbereikbare plaatsen voor onderhoud, waardoor het de afgelopen jaren moeilijk was om het goed te onderhouden of onderdelen te vervangen.

Doneren
De parochie Heilige Willibrordus is een ANBI-aangemerkte organisatie. Dat betekent dat een schenking volledig aftrekbaar is bij de inkomstenbelasting. Een donatie kan overgemaakt worden op het rekeningnummer: NL42 RABO 0316902373 t.n.v. Parochie H. Willibrordus o.v.v. ‘orgelfonds Martinus’.

Aankomende evenementen

Lees ook: