°C
donderdag 25 juli 2024

Leerlingen Johannesschool veilig door verkeer

Hillegom – Al een aantal schooljaren heeft de Johannes het verkeerslabel: School op Seef, een programma wat leerlingen helpt om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Het programma bevat allerlei soorten lessen: van leerzame filmpjes tot uitdagende verkeersplaten, en van uitleg in de groep tot speelse oefeningen in de praktijk. Dat laatste staat deze periode op de planning. Alle groepen hebben een eigen praktisch verkeersprogramma waar de leerlingen drie keer per jaar buiten aan de slag gaan.

Groep 7 was vrijdagochtend al vroeg op het plein te vinden. Er werden lastige rotondes geoefend, er werd rijdend een stokje doorgeven en er werd gefietst door en over een lastig obstakelparcours.  Het was nog wat frisjes buiten, maar met het ochtendzonnetje in de lucht, werden de oefeningen supergoed uitgevoerd! 

Aankomende evenementen

Lees ook: