°C
dinsdag 23 juli 2024

Gratis trainingen over stress, eenzaamheid en rouwverwerking tijdens corona

Hillegom – Tijdens de coronapandemie voelen veel mensen zich eenzaam door het wegvallen van sociale contacten. Daarnaast hebben sommige mensen hun baan verloren of een dierbare verloren. De verwerking daarvan verloopt in deze tijd voor veel mensen wat anders dan normaal. Daarom heeft vrijwilligersorganisatie Humanitas gratis trainingen online gezet die mensen helpen om stress en eenzaamheid te doorbreken en iemand te steunen die rouwt.

In de trainingen van elk 15 minuten kun je onder meer leren eenzaamheid te herkennen en te helpen bij rouwverwerking. Daarnaast zijn er trainingen over het vergroten van netwerken, omgaan met emoties en het stellen van grenzen. De trainingen zijn er voor iedereen die op gelijkwaardige wijze iets voor een ander wil betekenen. De trainingen kun je op www.humanitas.nl vinden.

Ook in de Duin- en Bollenstreek helpen vrijwilligers van Humanitas deelnemers op het gebied van de administratie en financiën, steun bij de opvoeding en in tijden van verlies en rouw. Voor meer informatie hierover en vacatures voor vrijwilligers, ga naar: www.humanitas.nl/rijnland.

Tekst: Humanitas

Aankomende evenementen

Lees ook: