°C
woensdag 17 juli 2024

Fietsmaatjes gaan weer fietsen

Hillegom –Met schermen op de duofiets, desinfectie van de fietsen en een strikt veiligheidsprotocol kunnen mensen die dat willen weer gezond en gezellig buiten bewegen. Nu de strenge lockdown iets versoepeld is, vindt het bestuur van Fietsmaatjes het verantwoord om weer te gaan starten, tot vreugde van vrijwilligers en gasten.

Lockdown
Na de toespraak van 14 december 2020 waarin premier Rutte de strenge lockdown afkondigde, besloot het bestuur van Fietsmaatjes Hillegom Lisse om tijdelijk niet te fietsen. Dat was een moeilijk besluit, maar de veiligheid van vrijwilligers en gasten staat te allen tijde voorop. Nu de strenge lockdown iets versoepeld is, was het hoog tijd om dit besluit opnieuw te toetsen.

De afgelopen weken is, evenals vorig jaar na de eerste lockdown, een enquête gehouden onder vrijwilligers en gasten met de vraag of zij – met de inmiddels bij hen bekende maatregelen – weer zouden willen fietsen. Het bleek dat veel mensen daar zeker behoefte aan hebben. “Liever vandaag dan gisteren” bleek uit veel antwoorden. Vrijwilliger en gast bepalen zelf in overleg of ze op pad willen gaan.

Welzijn
Het is essentieel voor het welzijn van de gasten dat ze bewegen en uit hun isolement kunnen komen. Juist nu eenzaamheid een groeiend probleem is, is die ontmoeting zo belangrijk. Mensen, jong en oud, die zich als vrijwilliger hier voor willen inzetten zijn van harte welkom.

Sinds 20 juli 2020 fietst Fietsmaatjes Hillegom Lisse al met een strikt Coronaprotocol. Inmiddels hebben alle duofietsen tussenschermen en zijn de vrijwilligers geïnstrueerd. Iedereen is dus al gewend zich aan de veiligheidsmaatregelen te houden en om drukte te vermijden.

Vrijwilliger worden|
Heeft u als vrijwilliger of gast interesse in dat waar Fietsmaatjes Hillegom Lisse voor staat, kijk dan eens op de website www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: