°C
woensdag 24 juli 2024

Hillegom in duizend foto’s

Hillegom – Een jaar lang leggen twintig Hillegomse fotografen de mooiste plekjes in het dorp vast. Uiteindelijk zullen al deze foto’s samen komen tot een expositie van ruim 1000 foto’s. Het project #HillegomRondom laat dus straks een heel jaar Hillegom zien.

Vanaf begin dit jaar heeft elke fotograaf een eigen locatie in het dorp en maakt hier elke week een foto van. “Iedere fotograaf heeft ook duidelijk een eigen stijl. De ene maakt vooral overzichtsfoto’s en de andere zit helemaal in de details”, laat initiatiefneemster Corine Zijerveld weten.

Foto Tonny de Rooij

Kleine idee tot groot project
Samen met Remco Out heeft Zijerveld het project #HillegomRondom opgezet. “Tijdens het wandelen kwam ik vorig jaar december op het idee dat het heel mooi zou zijn om een locatie een heel jaar lang vast te leggen. Nadat ik Remco Out bij het idee had betrokken, is het uitgegroeid tot een project met 20 fotografen”, vertelt Zijerveld enthousiast.

Onbekende collega’s
Binnen twee weken wilde al 20 fotografen meedoen met het project. “Alles ging online door de lockdown. We zitten nu wel samen in een appgroep, maar de meeste hebben elkaar nog nooit gezien. Toch werken we wel echt samen. Er wordt feedback gegeven en fotografen helpen elkaar met het maken en bewerken van de foto’s”, laat Remco Out weten. Het is ook een veelzijdige groep mensen. Van een professionele fotograaf tot een schooldirecteur en van een gemeentebode tot een vrachtwagenchauffeur. Iedereen heeft zijn eigen kijk op het dorp.

Expositie tot boek
Aan het einde van jaar zullen de foto’s dus te zien zijn in een expositie. Gemeente Hillegom heeft al aangegeven mee te willen werken aan een expositie en te helpen om een boek uit te brengen. Verder wil Foto de Geus elke maand een van de foto’s afdrukken. Deze foto willen Out en Zijerveld in een etalage tentoonstellen. Ze zijn nog opzoek naar een mooie plek in het centrum van Hillegom.

Sneak preview
Geregeld zal er wel al een sneak preview van het project op Hillegomonline.nl en sociale media te zien zijn. We vinden het ook leuk dat de foto’s dan gedeeld worden. Zo laten we de mede-Hillegommers de mooiste plekjes van het dorp zien. “Laatst werd ik aangesproken door een Noordwijkerhouter. Zij vond de foto’s van de Hillegommerbeek zo mooi, dat ze er binnenkort met een vriendin gaat wandelen’, laat Zijerveld weten.

Zie hieronder een selectie van de foto’s die tot nu toe zijn gemaakt:

Aankomende evenementen

Lees ook: