°C
woensdag 17 juli 2024

Corona nekslag voor het Mannenkoor Cantiflora

Hillegom – Onlangs hebben de leden van het Mannenkoor Cantiflora besloten om de vereniging te ontbinden zoals dat heet. Sinds maart 2020 hebben de leden van Cantiflora niet kunnen en mogen repeteren en ook hebben zij geen concerten meer kunnen geven, vanwege de corona crisis. Dit had tot gevolg, dat sommige leden in de loop van die tijd afhaakten omdat zij niet meer durfden op te treden of te repeteren. Ook waren er een paar leden, die het zo gewoon werden niet meer op de dinsdagavond te repeteren, dat zij hun lidmaatschap inleverden. Uiteindelijk is het zo, dat het zowel financieel, als muzikaal feitelijk niet te doen was om deze prachtige zangvereniging in stand te houden.

Wat rest zijn de herinneringen aan een prachtige tijd met als hoogtepunten, het fantastische optreden in de Hermitage te Amsterdam met veel Slavische liederen, waar het mannenkoor zo bekend van is geworden. Ook bijzonder waren de uitvoeringen van het verhaal van L. Tolstoi, Vadertje Panov, die muzikaal werden omlijst door Cantiflora. Veel concerten zijn gegeven in de Maartenkerk te Hillegom met tal van gasten, waarvan er een zeker genoemd mag worden en dat is onze dirigent en pianist Frederic Voorn. Door mensen rondom Cantiflora wordt nog steeds hierover veel gesproken. Wat zeker niet onvermeld mag blijven zijn de meer dan 100 concerten in verschillende instellingen en tehuizen.Van de gelegenheid maak ik graag gebruik om alle mensen, die Cantiflora op wat voor manier dan ook hebben ondersteund, te bedanken.

Tekst: Ton Romijn

Aankomende evenementen

Lees ook: