°C
woensdag 17 juli 2024

Hillegom heeft een nieuwe politieke partij

Hillegom – Vanaf nu heeft Hillegom er een politieke partij bij. Hart voor Hillegom is sinds 19 februari officieel ingeschreven als vereniging en kan dus meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Met Hart voor Hillegom erbij heeft Hillegom nu acht politieke partijen.

‘Frisse wind’
Een kleine maand geleden lieten Hans Cornet en Anita van Vliet weten de partij op te starten. Nu is dat dus officieel. “Hart voor Hillegom is sociaal, betrokken, voor nu en later. “Hart voor Hillegom” voorziet in de behoefte van een lokale sociale partij waarbij het welzijn van de inwoners op de eerste plaats komt”, laat de partij weten. Met de oprichting verwachten ze dat de Hillegomse politiek flink wakker wordt geschud.

Standpunten verduidelijken
“We pleiten ervoor om niet altijd uit te gaan van bestaande paden, maar juist ook te zoeken naar mogelijkheden en creatief zoeken naar kansen om lastige onderwerpen aan te pakken”, laten ze weten. Komende weken gaan ze hun zogenoemde hartenkreten verder uitwerken en deze verduidelijken als standpunten. Verder willen ze ook alvast kennis gaan maken met organisaties en inwoners van Hillegom.

Politiek betrokken
Anita en Hans zijn al langere tijd bezig binnen de politiek. Anita van Vliet was langere tijd betrokken binnen de Hillegomse fractie van Groenlinks. Hans Cornet vervult meerdere taken binnen 50Plus, zo is hij onder andere bestuurslid van deze landelijke partij.

De stappen van de partij zijn te volgen via www.hartvoorhillegom.nl en sociale media. Ook is er de mogelijkheid om lid of donateur te worden.

Aankomende evenementen

Lees ook: