°C
zondag 14 juli 2024

Expositie Anneke Peereboom bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek

Hillegom – De inspiratie voor haar nieuwste werk heeft kunstenares Anneke Peereboom dicht bij huis gehaald. “Ik ben door het wonen in een kleine stad geïnteresseerd geraakt in alles wat groeit en bloeit in mijn tuin met veel groen. Zaailingen in de tuin, die zelf op zoek gaan naar een plek zonder dat ze gestuurd worden door de mens. Planten schijnen te communiceren met elkaar. “Wist jij dat?” Fascinerend, wat er allemaal gebeurt daar vanaf de grond. Daar gaan mijn actuele schilderijen over.”

De eerste expositie van het jaar 2021 (‘Wat groeit dat bloeit’) van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek is een gedeeltelijke lock down expositie. De expositie start namelijk wanneer Nederland nog middenin de lock down zit. Het is dus ook maar de vraag wanneer deuren van de galerie echt open mogen. De lezing van Anneke Peereboom is onder voorbehoud gepland op zondag 7 maart om 14.00 uur.

“Schilderen is mijn manier van leven. Ik hou ervan om van een wit doek uit te gaan, mezelf te verrassen, de discussie met het doek, de verf, de kwasten aan te gaan, elke keer weer kiezen, beslissen, wat mag blijven staan en wat niet. Wat vertelt het doek, is de compositie spannend genoegertellen de kleuren die ik kies genoeg, of moet het toch anders? En dan, dat je mensen er blij mee kan maken, dat er een kijker is die je verhaal snapt, of het wilt snappen, met je mee durft te gaan in het verhaal. Altijd spannend.”

Anneke Peereboom heeft de Rietveld Academie in Amsterdam voltooid. Vanaf 2005 staan haar kunstwerken in de kunstuitleencollectie van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. De kleurrijke abstracte schilderijen van groot en klein formaat zijn geliefd bij zowel bedrijven als particulieren. De lock down expositie ‘Wat groeit en bloeit’ van Anneke Peereboom is op film gezet en is online te bekijken op www.kunstuitleenbollenstreek.nl.

Tekst:

Aankomende evenementen

Lees ook: