°C
zaterdag 13 juli 2024

Suus Altorf (16) pakt brons op NK indoor 800m

Hillegom – De Hillegomse Suus Altorf heeft zondag bij Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek in de topsporthal Omnisport in Apeldoorn een bronzen medaille gewonnen op de 800m bij de senior vrouwen. Ze finishte achter Bregje Sloot (2e) en Britt Ummels (1e) die binnenkort meedoen aan het EK indoor in Polen. 

De pas 16-jarige atlete van AV de Spartaan liep met 2:08:92 de limiet voor de Europese kampioenschappen onder 18 (U18) die in augustus in Rieti, Italie worden gehouden. Ze plaatse zich daarmee verrassend voor de finale op zondag. In de finale scherpte ze haar tijd aan naar 2:08:76 Dit was een verbetering van haar pr met bijna 3 seconden. 

In 2020 werd Suus Nederlands Kampioen op de 400m horden U18 en pakte ze een vierde plaats bij de 800 m voor senior vrouwen bij de Gouden Spike in Leiden.

Tekst: Nico Altorf

Aankomende evenementen

Lees ook: